Besiktning av odlarlotter

I mitten av juni kommer kontaktgruppen att besiktiga odlarlotterna och se att de är välskötta. Förra året konstaterade kontaktgruppen att de noterade fler odlare än tidigare år som inte höll sin odlarlott i det skick som kunde förväntas. I och med det nya arrendeavtalet har kraven på ordning och reda blivit ännu starkare än tidigare. Så passa på att röj lite extra nu!

Så här skrev kontaktgruppen i höstas:

”Kontaktgruppen hade efterbesiktning av odlingslotterna den 19 augusti. Efter genomgång av området var vi mycket fundersamma över flera av odlingslotternas tillstånd, då underhållet är eftersatt och ogräset har tagit över. Enligt nyttjanderättsavtalet skall odlingslotten vara uppodlad och hållas fri från ogräs. Misskötsel av odlingslotten leder, enligt stadgar och nyttjanderättsavtal, till uppsägning av odlingslotten.

Generellt bör alla tänka på att stötta upp eller klippa ner växter som faller ut över gångarna och hindrar framkomligheten. Tänk också på att vissa växter kan ta sig över till grannens odlingslott och det uppskattas inte av alla – så ett snack med grannodlaren kan vara på sin plats.

Om du tycker att din odlingslott är större än du själv orkar sköta så går det att dela lotten. Det kan ske genom att samodla med någon eller att odlingslotten delas och blir två separata delar.

Kontakta oss i kontaktgruppen om du har frågor kring ovanstående. Våra kontaktuppgifter står under arbetsgrupper på webbsidan.”

Ett svar till “Besiktning av odlarlotter

  1. Annika Rydenstam

    Hej, Har du sett detta meddelande om lotterna?

    Vi kommer förmodligen fre den 10 juni. Ska ringa Lena o se om vi kan bo där sön t mån.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s