Nu är det rabarbertid

rabarber-2_1000px Att koka rabarbersylt är superenkelt. Och man kan enkelt utgå från precis det man får ihop – lite eller mycket – och väga sig till receptet.

Jag skär rabarbern i centimeterlånga bitar och sedan väger jag det jag får ihop. Därefter lägger jag till cirka halva rabarberns vikt i strösocker och så slår jag på en liten skvätt vatten. Ibland lägger jag i en bit kanelstång som får koka med sylten. Jag låter allt koka upp och sedan får det småkoka i 10-15 minuter tills att rabarbern har kokat sönder. Till sist slår jag upp sylten på glasburk. Jättegott på keso. Eller pannkakor. Eller i frukostfilen. Eller…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s