”Satsning på stadsnära odling en chimär”

Fastighetskontoret har aviserat en chockhöjning av arrendeavgifterna för stans alla odlarföreningar. För Sjöbergen norra odlarförening löper avtalet ut först 31 december 2015, men många föreningar måste omförhandla nu i höst. Vårt kommande avtal kommer naturligtvis att bero på hur det går i höstens förhandlingar. Därför är det viktigt att vi engagerar oss redan nu.

Kallebäcks odlarföreningen har skrivit en debattartikel i Göteborgs-Posten. Kontaktgruppen i Sjöbergen norra odlarförening har liknande tankar kring frågan om arrendeavgifterna.
Läs: ”Satsning på stadsnära odling en chimär”

 

 

3 svar till “”Satsning på stadsnära odling en chimär”

 1. Erik Pettersson

  Hej!

  Mycket bra initiativ att gå samman med andra odlarföreningar i staden, det lär väl vara så vi bäst kan göra vår röst/sak hörd!

  Kan vi lägga upp mer information kring befintligt arrendeavtal och förslag till nytt här på webben? Jag tycker att det vore intressant att se vad som skiljer dem åt, vad är det som kommunen plötsligt satt ett pris på som de inte gjort tidigare?

  mvh
  Erik
  lott 110

  • Hej Erik
   De odlarföreningar vars avtal går ut till årsskiftet har talat om att förslaget innebär höjningar av arrendeavgiften på mellan 300 och 500 procent.
   Vi får gräva vidare i frågan. Som Per skriver så kommer Sjöbergen norra odlarförening först i nästa omgång, eftersom vårt avtal löper ut först i december 2015.
   Hälsningar,
   Anita

 2. Per Törnvall

  Hej !
  Vårt nuvarande avtal går ut 20151231 och på förfrågan till Fastighetskontoret så svarade dom att vår omförhandling kommer att bli på hösten 2015. Något nytt förslag till avtal kommer vi inte att få förrän på hösten nästa år.
  Hälsningar
  Per T
  Kontaktgruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s