Arbetsdagen flyttas till imorgon

Det såg osäkert ut under förmiddagen, men sedan brakade ösregnet loss. Så på grund av regn ställs arbetsdagen in i dag och vi gör ett nytt försök i morgon, söndag 29 juni.

Skönt man kan trösta sig med Trädgårdsmåndag i Svt 1, 12:30–13:30 i dag.

 

2 svar till “Arbetsdagen flyttas till imorgon

 1. Hej,
  Kul att arbeta tillsammans idag!

  La en stor tång(?), en bensindunk och spik i gamla dasset.

  Det lilla, nya kodlåset som hör till skottkärran lyckades jag inte stänga, det ligger inne i dasset och två skottkärror är låsta i samma kedja. Men det behövs nog tyvärr ett nytt lås.

  Vid dikeskantsröjningen noterade jag mycket nedslängda växter och jord/sand närmast kulverten ut från området, vilket stoppar upp flödet och ger en stillastående damm där myggen trivs.

  Tror att kompostgruppen behöver göra iordning ett ställe där vi slänger angripna växter, i diket bör vi kanske inte slänga dessa??

  Jag tror också att det är bra om vi inte röjer ur all sten ur dikena, dessa sänker flödeshastigheten vilket bidrar till att minska erosion. All sand i nedre delen av diket tyder på att vi har problem med erosion… Hur vi rensar diken på bästa sätt är väl kanske en fråga för dikesgruppen att forska vidare i??

 2. Per Törnvall

  Hej !
  Vi i kontaktgruppen uppskattar alla kommentarer som kommer in via hemsidan eller mail.
  Vi uppskattar också när våra medlemmar ställer upp och hjälper till att sköta vårt område. Dock borde vi kunna vara fler som hjälper till.
  Erik’s kommentar ovan kommer vi att ta med oss på nästa möte 13/8 i kontaktgruppen. Något kan jag svara på direkt.
  Det lilla hänglåset måste man lirka med för att kunna låsa kätting och skottkärror. Fanns bara den storleken med kod när jag köpte låset.
  När vi rensar diken nu så är det växtlighet och skräp som skall bort för att hålla vattenflödet igång. Vi har inte avsikten att gräva eller ta bort sten.
  Ett annat problem vi har är att en del slänter mot diken rör på sig och som hotar att rasa. Vi tittar på detta och jobbar på en lösning.
  Hälsningar
  Per T
  för Kontaktgruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s